Rubriky
Nezařazené

Na návštěvě v Temelíně

Ani zákaz přejezdu mezi okresy neodradil naše žáky, kteří se 10. 3. vydali do Jižních Čech na exkurzi do jaderné elektrárny Temelín. Žádný strach, ani jedno vládní nařízení nebylo porušeno, jdeme přeci příkladem! Zájemci napříč ročníky celého II. stupně totiž absolvovali exkurzi virtuální. Příjemná paní průvodkyně nás přivítala přímo ze zámečku Vysoký Hrádek, ve kterém sídlí infocentrum elektrárny. Následně nás provedla celým areálem a velmi srozumitelně vysvětlila proces výroby elektrické energie z jádra i princip štěpné jaderné reakce.

Všichni zúčastnění si exkurzi užili a odnesli si nové vědomosti. Ti nejšikovnější dokonce obdrží i malý dárek!

Rubriky
Nezařazené

Aktuální informace k přijímacímu řízení na SŠ k 11.3.2021

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy posunulo termíny pro konání jednotné přijímací zkoušky ve školním roce 2020/2021 pro gymnázia a střední odborné školy s maturitními obory následovně:

Zároveň Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy prodloužilo termín pro vyzvednutí zápisového lístku  uchazečům o střední vzdělání na termín  6. dubna 2021  tak, aby žáci i jejich zákonní zástupci měli dostatek času pro jeho vyzvednutí, respektive školy pro jeho odevzdání.

Více informací naleznete na stránkách Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ZDE

Informace  k termínům a průběhu jednotné přijímací zkoušky naleznete na stránkách Centra při zjišťování výsledků vzdělávání ZDE

Další informace ZDE