Rubriky
Nezařazené

Úspěchy v anglických soutěžích na 1. stupni ZŠ

V letošním roce se žáci 1. stupně zúčastnili tří soutěží v anglickém jazyce. V 1. pololetí nás reprezentoval žák z 5. B v soutěži Oxford illustrator, kde prokázal nejen jazykové vědomosti, ale také výtvarné schopnosti, což mu vyneslo 1. místo. V dubnu se 4 žáci 4. tříd  účastnili soutěže Let´s play with English, kde obsadili 5. místo. V červnu se konal Anglický desetiboj pro žáky 3. tříd.  Naši školu reprezentovaly tři dívky, které v konkurenci 12 ostravských škol vybojovaly nádherné 1. místo!
Všem moc gratulujeme a přejeme spoustu dalších úspěchů.








Rubriky
Nezařazené

Křest Almanachu žákovské a studentské poezie 2023/24

I mezi našimi žáky můžete najít začínající literární talenty! Básně našich žáků byly vybrány porotou SVČ a zveřejněny v Almanachu žákovské a studentské poezie 2023/2024. Jednalo se o básně Terezky a Tadeáše ze 6.B, Viktorie z 8.C a Radovana a Nicolase z 9.C Tito žáci se ve středu 12. června 2024 zúčastnili slavnostního křtu almanachu ve Středisku volného času na Ostrčilově ulici v Moravské Ostravě. Všem zúčastněným gratulujeme a přejeme hodně úspěchů při další literární tvorbě!

Rubriky
Nezařazené

Turnaj Volleyball World Pro Tour

Žáci třídy 3. C, 4. A a 8. A reprezentovali naši školu ve výtvarné soutěži o vstupenky na elitní turnaj Volleyball World Pro Tour, který se konal od 5. 6.-9. 6. 2024 v Dolních Vítkovicích. Vybrané práce, které jsme do soutěže poslali, porota ocenila a zařadila mezi výherce. Trpělivá a pečlivá práce žáků přinesla obrovskou radost, protože si „vymalovali“ 50 vstupenek pro celou třídu. Dne 6. 6. 2024 žáci jako fanoušci zažívali fascinující prostředí světového poháru v plážovém volleyballu.  Na akci si žáci připravili vlajky České republiky, aby podpořili náš tým. Neopakovatelná atmosféra vykouzlila na tvářích našich žáků spokojený úsměv z fandění, nadšení, výkřiků, které doprovázela dynamická hudba a hlavně možnost vidět v akci mistry světa ve volleyballu v naší industriální části Ostravy.  Zážitek byl o to větší, když naši reprezentanti ČR, zápas vyhráli!

Rubriky
Nezařazené

Návštěva na Informačním a poradenském středisku při ÚP Ostrava

Už se stalo tradicí, že v červnových dnech navštěvují naši osmáci se svými třídními učiteli Informační a poradenské středisko při Úřadu práce Ostrava. Nebylo tomu jinak ani letos, kdy se zde žáci ve dnech 3. 4. a 5. června zúčastnili besedy k volbě povolání. Vzhledem k tomu, že je příští školní rok čeká nelehké rozhodnutí, kam dál, seznámili se zde se vzdělávacími možnostmi po základní škole a s aktuálními informacemi o možnostech uplatnění absolventů jednotlivých oborů v praxi. Dozvěděli se také informace o trhu práce v regionu a v celé České republice stejně jako informace o nárocích a požadavcích na jednotlivá povolání. Na závěr si vyzkoušeli test osobnosti, který jim napověděl, pro jaké povolání by se mohli rozhodnout a jakou další profesní cestu zvolit.

Rubriky
Nezařazené

Oznámení o vyhlášení doplňovacích voleb do školské rady

Rubriky
Nezařazené

IRON KIDS TRIATHLON

31. 5. 2024 uspořádala ZŠ Porubská tradiční závod v triatlonu v areálu letního koupaliště Ostrava-Vřesina. Adam Hořínek obhájil loňské prvenství a získal 1. místo v soutěži jednotlivců a štafeta ve složení Adam Hořínek, Nina Hudečková a Lukáš Lipka obsadila 3. místo.Blahopřejeme a děkujeme za reprezentaci školy