Rubriky
Nezařazené

PĚŠKY DO ŠKOLY!

Také letos se naše škola zapojila do tradiční podzimní výzvy, jejímž cílem je zvýšit počet dětí, které se budou pravidelně dopravovat do školy pěšky. Po celý týden od 23.9. se zapojovali žáci všech tříd, ve čtvrtek se vydali od OC Albert a od Duhy, společně se připojili i deváťáci se svými kamarády prvňáky. V pátek si navíc deváťáci pro prvňáčky připravili dopravně-přírodovědné a sportovní aktivity.

Rubriky
Nezařazené

Fajne školní bistro!

První mentoring v rámci projektu Fajne školní bistro!!! Magistrátu města Ostravy ve školním roce 2024/2025 začal pod vedením šéfkuchaře Michala Adama ve školní jídelně Základní školy Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 1804, p. o. O provoz kuchyně, jídelníček, realizaci dietního stravování se zajímala mentorka Mgr. Michaela Remešová. Tým pravidelně doplňují žáci oboru kuchař ze Střední školy společného stravování, Krakovská 1095/33, Ostrava-Hrabůvka s učitelkou odborného výcviku Bc. Janou Tůmovou. Menu na úterý 24. září 2024 se skládalo z krému z červené čočky, fajitas z mletého krůtího masa, dýňového pyré a bezlepkového trhance z banánů. Pro strávníky školní jídelny to byl neobyčejný zážitek.

Rubriky
Nezařazené

Zajímavá setkání se spisovatelkou

Ve dnech 24.9. a 25.9. 2024 se žáci druhých a čtvrtých tříd setkali s paní spisovatelkou Alenou Burdovou, která za nimi přicestovala až z Prahy. Dálka dnes většinou nehraje roli, ovšem autorka knížek pro děti je nevidomá. Přesto absolvovala tuto cestu sama jen se svým vodícím psem. Patří jí za to náš obdiv.  

Na setkáních žáky seznámila se svými knížkami, které s sebou přivezla na autorské čtení, a věnovala nám je do školní knihovny. Děkujeme. Rovněž jim také ukázala, jak důležitou roli v životě nevidomých hraje jejich vodící pes, jak jim pomáhá alespoň trochu nahradit chybějící smysl a stává se i věrným kamarádem, na kterého se mohou spolehnout. 

Zajímavé setkání se mohlo uskutečnit díky projektu „Člověk a mediální svět“, který je financován statutárním městem Ostrava.  

Mgr. L. Mazurková 

Rubriky
Nezařazené

Výsledky voleb do ŠR

Rubriky
Nezařazené

Seznam kandidátů do ŠR